Офіційний сайт Української Федерації Регбіліг
Прямі трансляції


Афіша

Календар
Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Перспективи розвитку регбіліг в Україні

26 листопада 2016 року в Харкові на Конференції УФРЛ був запропонований Президією Федерації і підтриманий усіма делегатами стратегічний план розвитку регбіліг в Україні на 2017-2021 р.р. Головним проектом даного плану є створення професійної ліги регбіліг на основі реструктурованих українських клубів за зразком професійних регбіліг клубів Англійської Супер Ліги.

Головною особливістю безпрецедентного в своєму роді проекту ліги є створення регіональних збірних команд під брендами англійських професійних регбіліг клубів – так звані франшизи. Також, для створення професійної ліги потрібні необхідні атрибути: стадіони з якісними трибунами для глядачів та якісними натуральними або штучними газонами, прямі інтернет- і телетрансляції матчів ліги, розважальні програми в перерві матчів, пункти харчування на стадіонах, відповідна реклама майбутніх матчів і безпосередньо їх висвітлення у ЗМІ і т.і.

Безумовно, членами Федерації був обраний найважчий, але найвірніший шлях в розвитку улюбленого виду спорту – шлях до професіоналізму у всіх його аспектах, і спортивному, і організаційному. Переговори з потенційними спонсорами ліги, з керівниками Європейської Федерації Регбіліг, Англійської Супер Ліги і її клубів тривали більше року!.. Сьогоднішній святковий різдвяний день 25 грудня 2017 року ознаменований також початком нової ери розвитку Українського Регбіліг і початком створення якісного вітчизняного регбійного продукту європейського рівня! Українська Федерація Регбіліг має честь представити Вашій увазі проект Української ліги регбіліг JOMA SUPER LEAGUE!

У сезоні 2018 року в JOMA SUPER LEAGUE прийматимуть участь 5 регіональних франшиз, до складу яких увійшли наступні клуби:

TRANSCARPATHIA TRINITY – РК «КОРЗО» (Ужгород), РК «МДУ» (Мукачево), РК «ЛЕВИ» (Королево)
LVIV TIGERS – РК «СОКІЛ» (Львів)
WEST KNIGHTS – РК «РІВНЕ» (Рівне), РК «ТЕРЕН» (Тернопіль)
KYIV RHINOS – РК «КИЇВ» (Київ), РК «РЕБЕЛС» (Київ)
EAST GIANTS – РК «ЛЕГІОН ХІІІ» (Харків), РК «САРМАТ» (Краматорськ).

Таким чином, кожна франшиза буде мати повноцінну структуру з дитячими, юнацькими і дорослою командами, які будуть підтримувати партнерські відносини з командами відповідного англійського клубу.
Не залишилися без уваги Української Федерації Регбіліг і студенти, які грають в регбіліг. Спеціально для них були налагоджені контакти з GLOBAL RUGBY LEAGUE ACADEMY, яка базується в англійському місті Галіфакс. Ця академія має ряд доступних навчальних програм різної тривалості та вартості, які включають в себе тренування в одному з місцевих регбіліг клубів і навчання в коледжі або університеті Галіфакса, з можливістю переходу в інший клуб і навчальний заклад. Також програми GRLA включають в себе тренерські і суддівські курси з отриманням відповідних сертифікатів, відвідування матчів Англійської Супер Ліги і тренувальних таборів її клубів, повну спортивну екіпіровку абітурієнтів.

Підсумував вищесказане, слід зазначити, що перспективи у Українського Регбіліг вельми серйозні і цілі гідні того, щоб до них прагнути! Звичайно, робота на шляху до них чекає теж не менш серйозна, однак, що досягнуто вже – зрозумілий шлях розвитку як для спортсменів будь-якого віку і кваліфікації, так і для тренерів і фунціонеров, а значить, є мотивація і результати не змусять себе довго чекати!

Бажаємо спортсменам, тренерам і функціонерам найшвидшого досягнення поставлених завдань! З наступаючими святами!

Соціальні мережі УФРЛ
Спонсорам
Наші партнери