Офіційний сайт Української Федерації Регбіліг
Прямі трансляції


Афіша

Календар
Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
ГОТОВНІСТЬ № 1, або Розпочинаємо зворотній відлік!

Так само, як птахи після зимівлі прагнуть повернутись додому, а особливо теплолюбні з нас «закликають» прийти якомога швидше сонечко та весну, так само і віддані вболівальники регбіліг з нетерпінням очікують на старт нового сезону-2018. Нетерпіння посилює і той факт, що у листопаді 2017 року усі ми дізнались, що, багато в чому авантюрний, але при цьому єдино можливий для подальшого розвитку та прогресу вітчизняного регбіліг, задум щодо зміни формату турніру буде нарешті реалізований на практиці і ми станемо свідками народження Української ліги регбіліг JOMA SUPER LEAGUE. Для людей, які тільки-но знайомляться з цією грою, пояснимо: в Україні створюється професійна ліга регбіліг на основі реструктурованих українських клубів за зразком професійних регбіліг клубів Англійської Супер Ліги. Шлях важкий, з купою нововведень, з необхідністю виконувати певні зобов’язання щодо організації та проведення ігор, належного виду стадіону тощо. Непростий, але від цього ще більш бажаний, бо успішна реалізація проекту, маємо надію, виведе наші команди на якісно новий щабель розвитку. А, як відомо, розвиток має бути невпинний, тому і прагнемо цього.
Нинішнього сезону в українській Суперлізі виступатимуть 5 збірних команд регіонів (франшиз), які повністю відповідають умовам участі у турнірі такого рівня, це: Transcarpathia Trinity у складі гравців РК «Корзо» (Ужгород), РК «МДУ» (Мукачево), РК «Леви» (Королеве); Lviv Tigers, основа якого – срібний призер чемпіонату-2017 РК «Сокіл»; West Knights, куди увійшли РК «Рівне» та РК «Терен» (Тернопіль); а також Kyiv Rhinos – РК «Київ» та РК «Ребелс» (Київ); East Giants, що включає гравців багаторічного чемпіону України РК «Легіон XIII» (Харків) та РК «Сармат» з Краматорська.
На календарі – квітень: зима нарешті поступилась весні, на газонах стадіонів проступає зелена трава, тож, здається, ми готові розпочинати. Хтось грати, хтось палко вболівати, а хтось вперше знайомитись з регбіліг. Починаючи зворотній відлік, адже до старту лишаються лічені дні, цікаво дізнатись, як минуло міжсезоння у гравців та чим вони готові нас дивувати.
За час, що минув із завершення сезону-2017, а це без малого п’ять місяців, відбулось багато чого цікавого: не турбуючи тренерів та гравців в останні митті підготовки до початку сезону, ми вирішили здійснити віртуальну подорож у кожний регіон, аби дізнатись, хто, як і чим живе.
Як відомо, справжнім спортсменам для тренувань та ігор ніяких перешкод немає. В цьому нас вже декілька років поспіль переконують організатори та учасники турніру з регбіліг на снігу «Uzhshow Rugby», який відбувся 5 січня 2018 року у Перечині. Звісно, цей захід не міг не привернути увагу вболівальників, а головне – став зайвим приводом гравцям різного віку пограти в не дуже сприятливих погодних умовах. Витривалість розвинули – DONE.
З січня ігрового гайда у лютий: спортивна столиця України продовжує радувати нас змаганнями Шкільної регбійної ліги. Напрочуд високий рівень організації, велика кількість учасників, запеклі протистояння, яскраві захвати, талановиті молоді гравці – ось короткий перелік того, що мали змогу побачити ті, хто завітав до Харкова на ці змагання протягом лютого-березня 2018 року. А ще ви мали б чудову нагоду поспілкуватись з гравцями Національної збірної України з регбіліг, тренерами, супердосвідченими суддями. Крута можливість, погодьтеся. Популяризуємо регбіліг усілякими способами – DONE!
Традиції Харкова у плані розвитку дитячого та юнацького регбіліг (адже саме отака молодь – це майбуття нашої Суперліги) на повну підтримує Покровськ. Вже за перші місяці нового року це місто стало центром двох юнацьких чемпіонатів Донецької області з регбіліг. Цікавість до цього виду спорту з боку адміністрації, завзяття місцевих тренерів викликають повагу!Можливо, саме тут зараз народжуються майбутні чемпіони: увага до якомога більш масового залучення дітей до спорту – DONE.
Новий сезон, нові умови змагань, новий формат турніру – усе це висуває перед Української Федерацією регбіліг завдання належно підготуватись в організаційному плані. Саме тому у січні 2018 року дві українські столиці – колишня і нинішня – Харків і Київ – зібрали для підготовки суддів та тренерів з регбіліг. Родзинкою тренерських курсів стало запрошення до участі у семінарі дуже досвідченої у регбіліг людини – новозеландського фахівця Рея Мюрфі. Як ви розумієте, послухати було про що. Суддівську майстерність перевірили, з нововведеннями познайомили, тренерів «натренували», закордонного досвіду трохи перейняли – DONE.
Ось така картина активної роботи в неігровий період вимальовується. Пам’ятаєте: «Хто хоче – шукає можливості, а хто не хоче – шукає причини»? І ніяк інакше. Тут і коментувати не варто.
А що ж власне головні дійові особи сезону, який настає? Не маючи можливості наживо їх перед початком побачити, скористаємось безмежними можливостями соціальних мереж і трохи за ними поспостерігаємо – DONE.
Першість у темпах підготовки та висвітлюваності цього процесу в інтернет-просторі, як і на полях, впевнено тримає «Легіон XIII». Обравши за взірець східні єдиноборства і в чомусь навіть східну філософію, харків’яни готуються до ігор, не звертаючи жодної уваги на коментарі оточуючих, погодні умови та життєві обставини. «Караван рухається» – неодноразово повторює їх головний тренер, а силу цього «каравану» вже не раз відчували на собі усі учасники чемпіонату. Запорука успіху «легіонерів» в систематичному підході, вмінні вар’ювати різні види занять та наполегливості. Вони навіть погану погоду можуть використати собі на користь у плані підготовки до ігор. Випало занадто багато снігу у Харкові? – не біда: гравці разом із тренером рішуче виходять на протистояння із стихією. І вкотре перемагають, досягаючи одразу декількох цілей: і самі розім’ялись, і місту допомогли. А ще в арсеналі їх підготовки йога, плавання, стрибки у воду, бокс, а також дні релаксу. Не забувають вони гру популяризувати та виступають у навчальних закладах із майстер-класами. І все це за короткий зимовий період. Бачиться, що «Легіон» зовсім не збирається здавати свої позиції і вкотре усім натякає, що міць та потужність цих регбістів зупинити комусь буде вкрай важко. Хоча, чемпіон і не проти інтриги: на багаточисельних фото зі зборів підготовчих можна побачити немало нових облич у його складі. Ну що ж, від цього глядачам тільки ще цікавіше буде. Ми у цьому впевнені.
А тепер завітаємо до срібного призера декількох чемпіонатів, команди дуже впертої і завзятої. Щоправда, з міста Лева команди з іншим характером бути не могло. У таборі львів’ян головною новиною і втіхою є поступове завершення реконструкції стадіону «Юність»: наразі майже готові роздягальні та перша з трибун. На власні очі ви зможете переконатись в цьому вже у квітні поточного року – там гратиме Збірна України з регбі та проходитиме черговий тур Суперліги.
Окрім тренувального процесу, який у розпалі, місцеві регбісти про добрі справи не забувають. Так, вони відгукнулись на виклик Національної збірної Польщі з регбі та взяли участь у міжнародній естафеті «Літри крові» для допомоги хворим на рак людям, а також для того, аби популяризувати донорство і регбі. Гарна, а головне, дуже корисна ініціатива, чи не так? Чекаємо на її підтримку гравцями інших команд. Ну, і звісно, очікуємо на першу гру «Соколу» у форматі Lviv Tigers. Беззаперечно, це буде цікаво і запекло, незважаючи на суперника.
Вирушаючи у нашій віртуальній мандрівці до столиці, зазначимо, що кияни першими оголосили на сторінці своєї групи про оновлену назву клубу та емблему. Оголосили гордо і голосно. І мають для цього підстави. Серйозним козирем команди у новому сезону стане наставництво та допомога у їх підготовці з боку тренера з Нової Зеландії Рея Мюрфі. Так-так, того самого, який у січні тренерські курси проводив. Провів курси, поспілкувався з президентом УФРЛ Артуром Мартиросяном та вирішив залишитись на весь ігровий сезон. Ось така цікавинка у нашій Суперлізі цьогоріч. Як ви розумієте, з кожним тренуванням столичні гравці нового досвіду набувають, а ось як це спрацює під час змагань побачимо вже зовсім скоро. Принаймні, на це точно варто подивитись.
Дещо прихованим для нас виявився процес підготовки до гри в Суперлізі регбістів західного регіону: West Knights та Transcarpathia Trinity не дуже афішують, що і як у них відбувається. Втім, спостерігаючи за життям гравців команд, можемо з впевненістю твердити, що вони готуються. Наполегливо і завзято. А це означає, що супротив буде серйозний, як і належить цьому бути у змаганнях найвищого ґатунку, до рівня яких ми прагнемо.
Не можна не погодитись з тим твердженням, що інтернет в чомусь все ж таки користь має: не витрачаючи великих коштів і не відриваючись від стільця, ми з вами за короткий термін помандрували країною і побачили, чим і як живе наша регбілігівська родина напередодні старту Української Суперліги з регбіліг сезону – 2018. Але! Повірте пересічному, проте дуже завзятому вболівальнику цієї гри: Всесвітнє павутиння не допоможе відчути той шалений драйв, те завзяття, те напруження емоцій, що вирує під час ігор на стадіоні. Це потрібно і варто побачити наживо. Тому пакуйте валізи і вирушайте вболівати за своїх улюбленців. Надзвичайні враження гарантуємо. Українська Суперліга з регбіліг: починаємо зворотній відлік..! Далі неодмінно буде..

Соціальні мережі УФРЛ
Спонсорам
Наші партнери