Офіційний сайт Української Федерації Регбіліг
Прямі трансляції


Афіша

Календар
Март 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Фев    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Сезон 2018 розпочато!


14 квітня в Перечині (Закарпатська обл.) на стадіоні «Зоря» матчем оновленої Супер Ліги Чемпіонату України з регбіліг стартував сезон 2018 року. Першими вийти на регбійні поля нашої країни отримали честь місцевий клуб Transcarpathia Trinity та їх гості – багаторазовий чемпіон України Kharkiv Legion XIII – Giants. Будучи регіональними франшизами, обидві команди були представлені оновленими складами гравців: до лав господарів увійшли кращі гравці всього Закарпатьського регіону, а під бордові знамена цього року встали не лише харків`яни, а ще спортсмени з Донецької та Миколаївської областей. Не дивлячись на відсутність майже половини основного складу минулорічного Легіону ХІІІ, бордові війська з самого початку рішуче почали облогу залікового міста Закарпатського Trinity. Без своїх головних лідерів легіонерів повели за собою Святослав Андрєйченко, Володимир Карпенко та Анатолій Гранковський. Завдяки їх зусиллям, які завершувалися «спробами», а також влучних ударів по воротам юного обдарування з Покровську – Віталія Пучкова, перший тайм закінчився з рахунком 4:44, а фінальний свисток центрального рефері цього матчу Романа Бихова зафіксував остаточну перевагу Legion XIII – Giants 10:94.

15 квітня в Рівне на стадіоні «Мототрек» команда місцевої регіональної франшизи West Knights, складена з найсильніших регбістів Рівне та Тернополя вже зачекалася гостів зі столиці Kyiv Rhinos, щоб довести свою перевагу і закріпити свій статус кво фаворита в цьому двобої після минулорічної перемоги у матчі за третє місце Супер Ліги. Кияни, в свою чергу, приїхали на чолі зі своїм новим тренером з Нової Зеландії Реєм Мюрфі і з твердою впевненістю здивувати новими домашніми заготовками. І здивувати вдалося, при чому обом командам: запекла безкомпромісна боротьба точилася майже на кожному метрі регбійного поля, дві стіни раз за разом стикалися як дві цунамі, і лише рідким щасливчикам вдавалося прорізати ці хвилі наче серферам. 10:10 рахунок першого тайму, що найкраще відображає наміри двох сильних і рішучих суперників. Капітан Лицарів – Володимир Радчик та капітан Носорогів – Віктор Баранов виклалися на повну і з останніх сил особистим прикладом намагалися мотивувати своїх партнерів на надможливі зусилля, щоб зломити суперника, але обидві хвилі команд були однакової висоти та сили і лише тільки сама Фортуна могла вирішити результат цієї баталії. Ні «спроби» Максима Лящука і влучні «реалізації» Володимира Крутовського з West Knights, ні «спроби» Олександра Клємєнтенко і Дмитра Каєвича та «реалізації» Олександра Зарицького з Kyiv Rhinos не могли остаточно визначити переможця… Лише коли центральний рефері цього матчу Денис Чернєв дав фінальний свисток, всі, затамувавши подих, змогли звернути увагу на рахунок 22:26 і стало зрозуміло, що сьогодні Фортуна обрала київську команду.

Неймовірний початок Супер Ліги в цьому році і вже з нетерпінням хочеться побачити наступні ігри!!!
Але це ще не все!
15 квітня в тому ж Перечині пройшов перший етап Чемпіонату України серед юнаків до 19 років. В цьому році ці змагання мають особливу значимість: 19 травня в Італії відбудеться кваліфікаційний матч між збірними Ю19 України та Італії до Чемпіонату Європи Ю19 і для тренерського штабу збірної України Ю19 це етап відбору до команди. У боротьбу за чемпіонський титул та місце у лавах збірної команди Ю19 долучились чотири колективи: збірна Донецької області РК «Твердий знак», збірна Закарпатської області «Закарпаття-Trinity», ДЮСШ-2-«Станиславів» з Івано-Франківська і «Сокіл-НАСВ» зі Львова. Мотивація для всіх команд була дуже висока і потяг до перемоги просто зашкалював, але найбільш вдалими і зіграними були дії збірної Донецької області, яка дійсно показала твердий знак якості гри і отримала всі перемоги. У підсумку турніру місця розподілилися таким чином:
1.Збірна Донецької області РК «Твердий знак»
2.«Сокіл-НАСВ» м.Львів
3.ДЮСШ-2-«Станиславів» м Івано-Франківськ
4.Збірна Закарпатської області «Закарпаття-Trinity»

Бажаємо успіхів у подальших виступах командам і нашій юнацькій збірній в Італії на чолі з відомим вітчизняним тренером з регбі та регбіліг Віктором Миколайовичем Мельничуком, який напередодні цього турніру отримав від Міністерства молоді та спорту України почесне звання «Заслуженого Тренера України» з регбіліг!

Вітаємо нашого Колегу з давно заслуженою нагородою і бажаємо йому здоров`я та натхнення для нових перемог!

Соціальні мережі УФРЛ
Спонсорам
Наші партнери