Офіційний сайт Української Федерації Регбіліг
Прямі трансляції


Афіша

Календар
Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Кубок України 2019

2 листопада в Києві на стадіоні «Спартак» відбувся Кубок України з регбіліг.
Ці змагання, що були присвячені 13-й річниці розвитку Регбіліг в нашій країні, проводились Українською Федерацією Регбіліг, Федерацією Регбіліг Києва та Міністерством молоді та спорту України при підтримці регбійного бренду «Offload» від компанії «Decathlon», що люб’язно надала ігрові м’ячі для турніру.
У Кубку брали участь сім команд майже з усіх куточків України – Львів, Івано-Франківськ, Рівне, Хмельницький, Тернопіль, Київ, Миколаїв, Харків, а також наші друзі з Білорусі.
Для багатьох учасників цей виступ був дебютним, наприклад, як для команди з Івано-Франківська чи гравців з Хмельницького із збірної команди з Рівним, або після великої перерви, як у команди з Миколаїва. Але наперед зазначимо, що всупереч цьому абсолютно всі матчі були дуже напружені та цікаві навіть при великій різниці у рахунках.
Відкриття змагань проводив президент Української Федерації Регбіліг Артур Мартиросян, який привітав команди та побажав всім гарної гри.
Турнір проводився за коловою системою в двох групах по 4 команди, після чого були стикові матчі.
В групі «А» безумовними фаворитами були 7-разові Володарі Кубку України та 11-разові діючи Чемпіони України – харківський «Легіон ХІІІ». Вони і вийшли з групи на першій позиції. Другими в цій групі стала збірна команда Рівного та Хмельницького «РК Рівне – ДЮСШ №4 – Evolution», третіми – РК «Терен» з Тернополя. Четвертими в групі «А» стала команда РК «Варяги» з міста Річиця, Білорусь, але треба зазначити, що через затримку їх автобусу на кордоні, команда, нажаль, не встигла зіграти всі свої групові матчі.
В групі «Б» справи обстаяли наступним чином: першу позицію очікувано закріпили за собою львів’яни – команда КІВС «Lviv Tigers», не пропустивши в свою залікову зону жодної спроби від суперників. А ось друге місце в групі несподівано зайняла команда з Миколаїва РК «Корабел», яка спромаглася перемогти команду госодарів «Kyiv Rhinos» та команду ДЮСШ-2-»Станиславів» з Івано-Франківська, що посіли 3-тє та 4-те місця відповідно.
Таким чином, в фінальному етапі боротьби за медалі та рейтингові місця були наступні матчі з такими рахунками:
- за 7-ме місце: РК «Варяги» 4:26 ДЮСШ-2-»Станиславів»
- за 5-те місце: РК «Терен» 20:16 «Kyiv Rhinos»
- за 3-тє місце: «РК Рівне – ДЮСШ №4 – Evolution» 34:0 РК «Корабел»
- за 1-ше місце: Збірна Харківської області «Легіон ХІІІ» 28:4 КІВС «Lviv Tigers».
Результати Кубку України з регбіліг 2019:
1. Збірна Харківської області «Легіон ХІІІ»
2. КІВС «Lviv Tigers», Львів
3. «РК Рівне – ДЮСШ №4 – Evolution», збірна Рівненської та Хмельницької областей
4. РК «Корабел», Миколаїв
5. РК «Терен», Тернопіль
6. Збірна міста Києва «Kyiv Rhinos»
7. ДЮСШ-2-»Станиславів», Івано-Франківськ
8. РК «Варяги», Річиця (Білорусь).
На нагороджені А. Мартиросян подякував всім командам за участь і яскраву гру та привітав в цю знаменну дату для регбі-13 піонерів регбіліг в Україні – РК «Легіон ХІІІ» з черговою перемогою, цього року харків’яни в 8-ий раз стали Володарями Кубку України з регбіліг. Окрему подяку він висловив бригадам арбітрів на чолі з Денисом Чернєвим та Ігорем Юркіним за кваліфіковане суддівство.
Сезон 2019 для дорослих команд закінчено, попереду недовгий відпочинок та підготовка до сезону 2020. До нових зустрічей на регбійних стадіонах країни!

Соціальні мережі УФРЛ
Спонсорам
Наші партнери