Офіційний сайт Української Федерації Регбіліг
Прямі трансляції


Афіша

Календар
Апрель 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Мар    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Австралія – Україна – прямий зв’язок

CALL OUT TO SUPPORTERS OF RUGBY IN AUSTRALIA (any contacts?)
Сьогодні відбулася телефонна розмова спів голови «Союзу Українських організацій Австралії» – пана Стефана Романіва з президентом «Української Федерації Регбіліг» – паном Артуром Мартиросяном.
Розмова йшла про співпрацю цих організацій як у громадській, так і у спортивній сферах.

Стосовно громадської діяльності – йшлося про
системну роботу з Українською діаспорою, з партнерами – австралійськими державними і громадськими організаціями, та австралійською спільнотою в цілому, щодо активної підтримки України, в тому числі на міжнародному рівні.

• Одним з головних питань на нашому спільному фронті є повна заборона участі російських та білоруських спортсменів на міжнародних змаганнях, а також заборона будь-яких спроб будь-яких спортивних організацій підтримувати політику країн агресорів у неспровакованої війні з Україною через спорт.

• Щодо співпраці безпосередньо у спортивній діяльності – йшлося про допомогу Наційональній збірній України з регбіліг в участі у міжнародних змаганнях для потрапляння на наступний Кубок світу з регбіліг.

• Через те, що більшість гравців команди, включно президента – Артура Матиросяна, який є і її тренером, знаходяться у лавах Збройних сил України, одним з можливих шансів залишається залучення австралійських гравців з українською спадщиною.

• Регбіліг є одним з національних видів спорту в Австралії, а її чоловіча та жіноча Національні збірні – Kangaroos та Jillaroos, стали Чемпіонами на минулому Кубку світу 2021.

• В Австралії багато досвідчених гравців та тренерів з регбіліг та регбі-юніон з українською спадщиною, які могли б замінити українських спортсменів, що зараз на фронті, та гідно представити Україну цієї осені на міжнародних змаганнях.

Cторони домовились про більш тісну співпрацю в цих питаннях, результати чого ми обов’язково сповістимо найближчим часом.

Пропоную нам вийти на представників керівництва Rugby в Aвстралії та переговорити про можливісті співпраці з Української Федерації Регбіліг»

Соціальні мережі УФРЛ
Спонсорам
Наші партнери